top of page

UVC Air-Sterilizer industriële hoog vermogen lucht sterilisatie unit

Productie model foto 3.png

Het eerste PM filter beschermd de speciale kristallen UV-C buizen tegen stof en vervuiling.
Daarna vangt het HEPA filter de virussen en bacteriën af uit de aangezogen lucht.

De bacteriën en virussen worden bestraald met UV-C licht, die het binnen enkele seconden onschadelijk maakt.

Via de onderzijde wordt de virusvrije schone lucht uit de unit geblazen.

In de maatschap UVtec realiseren ondernemers UV toepassingen die bijdragen aan een gezond werk- en leefklimaat.

 

 

UVtec heeft in opdracht van Lucht2 en in samenwerking met de Techhub Assen en het DR. Nassau College deze mobile luchtreiniger ontwikkeld.
Binnen de Techhub Assen is het prototype op haar werking getest, is de werking gevalideerd en de unit gecertificeerd. Momenteel testen de scholen de werking in de praktijk en onderzoekt men de beleving van de gebruikers.

 

Als in de zomer het prototype van de CO2 modificatie bij de Techhub is getest kunnen in het najaar ook testmodules voor de scholen beschikbaar komen, zodat in de winter in praktijk getest kan worden met het optimaal reinigen en ventileren in een leslokaal.
 

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat intensieve straling door UV-C licht virussen, dus ook het Covide virus en haar mutaties, vernietigd.
Samen met de partners van de Techhub Assen is deze industriële hoog vermogen lucht sterilisatie unit ontwikkeld. De UV-C air steriliser reinigt de lucht in een ruimte van virussen, bacteriën en schimmels.

 

Dit reinigen zorgt voor een veilig en virusvrij binnenklimaat in leslokalen en andere ruimten.
Met de realisatie van het eerste prototype gaan UVtec, Harwig installatietechniek, het Dr. Nassau College samen met de partners van de Techhub Assen de volgende stap zetten. Het bouwen van een serie testmodellen voor diverse toepassingen in Assen en omgeving.

RTV Drenthe heeft aandacht besteed aan deze ontwikkeling en wordt door hen uitgelegd in hun publicatie en nieuwsuitzending.

Link RTV Drenthe: 

 

 

Voor de sterilisatie unit zijn door Uvtec speciale roosters ontworpen die de luchtstroom zo min mogelijk beperken en de geluidsgolven zoveel mogelijk dempen.

Productie model foto 2.png
Productie model foto 1.png

De standaard unit is in de bedrijfstand 260 cm hoog, 68 cm breed en 68 cm diep. In de transportstand is de unit 68 cm breed 136 lang en 132 cm hoog De hoogte van 260 cm is noodzakelijk om de vervuilde lucht boven in de ruime goed af te vangen.  Doordat de unit deelbaar is en in het midden scharniert, is niet alleen het vervoeren en plaatsen eenvoudig.

In de transportstand zijn ook de technische onderdelen goed bereikbaar en dus gemakkelijk te onderhouden. 

UVbak.png
Filter.png
Flyer Techhub transp 2.png

Het uiteindelijke field test model

Unit techhub 5_edited.jpg

Validatie bij Kropman Contamination Control

Lab 2.jpg

Demonstratie- en Testruimte

Unit techhub 2.jpg

Disclaimer: the content on this website is selected with great care and is for information purpose only, all rights reserved.

Website UVTEC.png

UVC Applications | Research |  Development | Test facility

bottom of page